„E o discuție pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înțeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care și Biserica să o accepte, și populația să o primească foarte bine și anume: trebuie să vedem care sunt acele activități cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social (…)”, a declarat Eugen Teodorovici, într-un interviu la Digi24.
Consilierul premierului susține că aceasta este varianta convenabilă, de vreme ce sunt și alte zone din care statul poate aduce bani, dar pe care „Biserica nu le îndrăgește”, iar în aceste condiții trebuie să aleagă.
Întrebat dacă se referă la prostituție, Teodorovici nu a negat, evitând însă un răspuns tranșant. „Sunt și alte zone de unde statul poate să aducă bani și pe care, cu siguranță, Biserica nu le îndrăgește. Nu vreau să dau exemple, dar Biserica trebuie să înțeleagă și să aleagă. Trăim în secolul 21, este nevoie de bani, de foarte mulți bani”, a spus el.
„Vom iniția discuția cu BOR pentru a găsi o cale de comun acord cu cei de la Biserică. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat și atunci găsim o cale de impozitare. Dacă facem un calcul în ultimii 27 de ani de zile, cât a finanțat statul BIserica, o să vedem că sunt sume foarte importante și trebuie să găsim un echilibru”, a mai spus Teodorovici.